Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Σινεμά

"K-Crime"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

"K-Crime"

0.0
Περιγραφή
Αφιέρωμα στο νέο-νουάρ νοτιοκορεάτικο σινεμά

Από 27 Ιουνίου έως 05 Ιουλίου 2024
Ταινιοθήκη της Ελλάδος

To K-Craze φτάνει στην Ταινιοθήκη! Από τα K-Pop και τα K-Dramas, στο K-Crime: εννέα νέο-νουάρ ταινίες του σύγχρονου κορεατικού σινεμά!

H Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζει το Αφιέρωμα K-Crime: εννέα νέο-νουάρ ταινίες του σύγχρονου κορεατικού σινεμά, που συνδιοργανώνεται από την Ταινιοθήκη και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το αφιέρωμα, που απευθύνεται στους λάτρεις του νοτιοκορεάτικου crime αλλά και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν ένα από τα πιο δημοφιλή κινηματογραφικά είδη που γεμίζει τις αίθουσες διεθνώς, θα πραγματοποιηθεί στην ταράτσα της Ταινοθήκης, τον Θερινό Κινηματογράφο Λαΐς, από 27 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου.

Θα προβληθούν 9 εμβληματικές ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους του κορεάτικου κινηματογράφου με την υπογραφή μερικών από τα πιο διάσημα σκηνοθετικά ονόματα της Νότιας Κορέας όπως ο Μπονγκ Τζουν-χο και ο Κιμ Κι-ντουκ αλλά και διαμαντάκια-εκπλήξεις λιγότερο προβεβλημένων δημιουργών.

Θα προλογίσουν γνωστοί κριτικοί κινηματογράφου.

Συστήνοντας μία από τις πιο ακμάζουσες και ισχυρές κινηματογραφικές βιομηχανίες της εποχής μας, το αφιέρωμα της Ταινιοθήκης παρουσιάζει ταινίες που έγραψαν τη δική τους ιστορία, συνδυάζοντας το whodunit με τη πολυεπίπεδη σκιαγράφηση χαρακτήρων και το αιχμηρό κοινωνικοπολιτικό σχόλιο: αιματοβαμμέναες ιστορίες εκδίκησης και δαιδαλώδη αστυνομικά αινίγματα που εξερευνούν τις πιο σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης ψυχής, συνυφαίνοντας τη νουάρ και την ποπ αισθητική.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Εισιτήρια ανά προβολή: 6€
Κάρτα τριών προβολών: 12€

Ηλεκτρονική προπώληση εδώ.

Σημειώνεται πως η κάρτα πολλαπλών προβολών είναι διαθέσιμη μόνο από το φυσικό ταμείο της Ταινιοθήκης.


Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo