Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Θέατρο

"Κρατήρες"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
Περφόρμανς (Θέατρο)

"Κρατήρες"

0.0
Περιγραφή
Διάρκεια: 60'

Η θεατρική performance "Κρατήρες" ερευνά το κενό που βιώνουν οι άνθρωποι όταν χάνουν τα πάντα και την προσπάθεια τους να το γεμίσουν δημιουργώντας ένα κέλυφος σε κάποιο νέο τόπο.

Εξερευνώντας την έννοια του σπιτιού - κτίσματος, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, οι δύο περφόρμερς "χτίζονται και γκρεμίζονται" στην προσπάθειά τους να αναπληρώσουν το κενό ενός κρατήρα.

Ψάχνουν τρόπους να βολευτούν και να υπάρξουν μακριά από το σπίτι τους, δημιουργώντας ένα νέο "μέσα".

Το μέσα ορίζεται από το έξω και το έξω από το μέσα. Ένα σώμα βρίσκεται μέσα σε ένα σπίτι, το οποίο σπίτι ορίζει το έξω με τους τοίχους του. Το εξωτερικό περίβλημα δημιουργεί τον κρατήρα.

Το πρότζεκτ είναι βασισμένο στην ιστορία μιας γυναίκας που έζησε την προσφυγιά το 1922 στη Σμύρνη και χρειάστηκε να χτίσει το σπίτι της με τα ίδια της τα χέρια, σε διαφορετικούς τόπους επτά φορές.

Ξεχωριστά μέρη της παράστασης αποτελούν το ηχοτοπίο και η βίντεο εγκατάσταση που δημιουργήθηκαν ως πρωτότυπες συνθέσεις.

Η βίντεο εγκατάσταση είναι για μια απεικόνιση της έννοιας του εσωτερικού - εξωτερικού αλλά και της μετακίνησης από τόπο σε τόπο που παρατηρείται όχι μόνο στον άνθρωπο αλλά και στα ζώα. Τα μεταναστευτικά πουλιά ψάχνουν τον ασφαλέστερο προορισμό για να γλιτώσουν από τα αρπακτικά και να βρουν περισσότερα καταφύγια.

Πηγή έμπνευσης της παράστασης υπήρξε η μελέτη της αρχιτεκτονικής των προσφυγικών κτιρίων της Αθήνας, που δυστυχώς έχουν εγκαταλειφθεί και παρατηρείται μια αδιαφορία σχετικά με την ιστορία τους.
Το Εθνικό Ωδείο και ιδιαιτέρως το αίθριο, επιλέχθηκε για την παράσταση διότι λειτουργεί ως ένας "κρατήρας πολιτισμών" του αστικού τοπίου.

Συντελεστές παράστασης:
Σύλληψη, σκηνοθεσία, κείμενο, σκηνική-ηχητική εγκατάσταση, βίντεο προβολή, ερμηνεία: Κατερίνα Αναστασίου (Nerisisty) & Χρήστος Καπενής
Φωτογραφίες: Κατερίνα Δρούκα

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Το μικρό Παρίσι των Αθηνών".

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 10€
Προπώληση: 8€ Ticket Services
Μειωμένο: 6€

Προπώληση ticketservices:
www.ticketservices.gr
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
Τηλεφωνικά στο ticketservices: 2107234567

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6981588110, 6976701172

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2023
art&life logo