Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Μουσική

Παρουσίαση-Συναυλία από το σύνολο αυτοσχεδιασμού RSLG

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Παρουσίαση-Συναυλία από το σύνολο αυτοσχεδιασμού RSLG

0.0
Περιγραφή
Το σύνολο RSLG σχηματίστηκε το 2014 και δραστηριοποιείται στο χώρο της σύγχρονης τζαζ μουσικής, στα χνάρια θρύλων της τζαζ όπως ο Paul Bley και ο Cecil Taylor, ο Eric Dolphy και ο Evan Parker, o Elvin Jones και ο Tony Williams αλλά και νεότερων Ευρωπαίων όπως ο Benoit Delbecq, o Alva Noto κ.ά.

Οι RSLG αναπτύσσουν μια μουσική γλώσσα που επικεντρώνεται στο ηχόχρωμα και είναι ανοιχτή σε επιρροές από άλλα είδη όπως η ηλεκτρονική μουσική και διάφορα συγγενή μουσικά ιδιώματα (noise, drum and bass, musique concrete, ambient, drone κ.ά.).

Ξεκινώντας από μια γενική αναφορά στο χώρο της avant-garde, όπου το υλικό οργανώνεται με τρόπους πολύ πέρα από τους συμβατικούς μετρικούς και αρμονικούς, το σχήμα εξερευνά ένα αρκετά ευρύ μουσικό πεδίο, διερευνώντας θέματα που έχουν να κάνουν με την αλληλεπίδραση των μουσικών, τη στιγμιαία σύνθεση, τις μεθόδους δόμησης και τη διαπραγμάτευση αρχετύπων με βάση τα οποία μπορεί να υφανθεί το νήμα ενός μουσικού έργου.

Τα τελευταία χρόνια οι RSLG έχουν εμφανιστεί σε πολλούς χώρους και φεστιβάλ στην Αθήνα, όπως Six d.o.g.s., θέατρο Τριανόν, θέατρο Εμπρός, Sofar sounds, Booze, Boiler, φεστιβάλ Χίμαιρες, θέατρο ρεματιάς Χαλανδρίου, ERA sessions, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών κ.ά.

Έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ με πρωτότυπο υλικό: Interplay (2016), Steps (2019) και Tiger Hour (2024). Ταυτόχρονα συνεχίζει να δημοσιεύει στο διαδίκτυο ηχογραφήσεις από πρόβες και αποσπάσματα συναυλιών.

Συμμετέχουν:
Βασίλης Ρούπας, προετοιμασμένο πιάνο
Παναγιώτης Ράπτης, σαξόφωνο, φλάουτο, melodica, electronics
Στέλιος Γιαννουλάκη,: EMS Synthi100, circuit-bent devices
και έκτακτες συμμετοχές

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo