Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Θέατρο

"Ρωμαίος Και Ιουλιέτα" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Χώρος

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

"Ρωμαίος Και Ιουλιέτα" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Χώρος

0.0
Περιγραφή
Το αξεπέραστο δράμα του Σαίξπηρ σκηνοθετείται στο Θέατρο Χώρος από την Έλενα Μαυρίδου. Τα κυρίαρχα θέματα της αγάπης και του μίσους, η προσωπική διαδρομή των δραματικών προσώπων και η υπέροχη σαιξπηρική γλώσσα καθιστούν το δράμα "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" ένα από τα συγκλονιστικότερα δράματα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Η σκηνοθέτης φέρνοντας στην επιφάνεια ζητήματα που μας αγγίζουν έως και σήμερα, στο εδώ και το τώρα, ανεβάζει το κλασικό έργο του Σαίξπηρ επιδιώκοντας μια συνομιλία ανάμεσα στην προπαρασκευαστική διαδικασία δημιουργίας της παράστασης με το ίδιο το σκηνοθετικό αποτέλεσμα. Ελεύθεροι οι συντελεστές της παράστασης, ως σκεπτόμενοι καλλιτέχνες, "σχολιάζουν" και κρατούν μία "στάση" απέναντι σε αυτή την παράσταση συνόλου, με μία αναστοχαστική και παιγνιώδη διάθεση.

Η Έλενα Μαυρίδου τονίζει τη διαχρονικότητα του έργου φωτίζοντας τόσο τα θέματα ιεραρχίας αλλά και όσα σχετίζονται με έναν κόσμο που καταρρέει, κάτω από το βάρος των παθογενειών, που φτάνουν και εντοπίζονται μέχρι το παρόν της σύγχρονης κοινωνικής δομής.

Έχει στήσει έναν σκηνικό χώρο ενός πάρτι με live ηλεκτρονική μουσική, παράγοντας ένα ευφάνταστο σκηνικό τοπίο, όπου επικρατεί ο πολυτροπικός ήχος και η χρήση της μάσκας. Η παράσταση αποτελεί έναν διάλογο του "Ρωμαίου και της Ιουλιέτας" με τα σύγχρονα παραστατικά εργαλεία, συνθέτοντας έναν κόσμο κάτοπτρο του πραγματικού, δηλαδή γεμάτο με πικρό χιούμορ.

Συντελεστές:
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Έλενα Μαυρίδου
Δραματολόγος: Κατερίνα Διακουμοπούλου
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής – Σχεδιασμός ήχου: Γιώργος Μαυρίδης
Σκηνικά- Κοστούμια : Γεωργία Μπούρδα
Μάσκες: Newman’s Commedia Mask Company
Σχεδιασμός φωτισμών: Περικλής Μαθιέλλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κυριακή Μουλιού
Οργάνωση παραγωγής: Γιάννα Αλ Νακά
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας: Μαρία Τσολάκη
Σχεδιασμός - Γραφιστική Επιμέλεια: Θωμάς Παπάζογλου

Παίζουν: Δημήτρης Μανδρινός, Δήμητρα Κούζα, Χριστίνα Μαριάνου, Γιάννης Καράμπαμπας, Στέργιος Κοντακιώτης, Πέτρος Αλαφούζος κ.α 

Δείτε που παίζεται (0)

Εισιτήρια

Από 14€

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo