Περιγραφή
Με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει θεματικό περίπατο στον Ταύρο για μικρούς και μεγάλους, ένα ταξίδι μνήμης στην περίοδο της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης.
Με αφετηρία το κτήριο του Ιδρύματος στον Ταύρο, οι συμμετέχοντες περιηγούνται στη γειτονιά, ανακαλύπτουν τη συμβολή των κατοίκων στην Αντίσταση και εξερευνούν τη σύνδεση του σημερινού αστικού τοπίου με το πρόσφατο παρελθόν του.
Πρόσωπα, γεγονότα και ιστορίες που σημάδεψαν την περιοχή ζωντανεύουν κατά τη διάρκεια του περιπάτου, αναδεικνύοντας μια λιγότερο γνωστή πτυχή της τοπικής ιστορίας. Τη δράση συντονίζει η Ειρήνη Πυρπάσου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, παρουσιάζοντας μαρτυρίες που φωτίζουν τον ρόλο των Ταυριωτών και των Ταυριωτισσών στην Αντίσταση.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με απαραίτητη κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων (τηλ. 210 3418058, Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-17:00). Ώρα προσέλευσης: 10:15.
Συντελεστές:
Συντονισμός: Ειρήνη Πυρπάσου.