Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Θέατρο

"Το Παλτό" του Nikolai Gogol ξανά στο Θέατρο Δρόμος

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

"Το Παλτό" του Nikolai Gogol ξανά στο Θέατρο Δρόμος

0.0
Περιγραφή
Διάρκεια: 70'

Το Politheatro | performing arts παρουσιάζει την παράσταση "Το Παλτό" του Nikolai Gogol σε ένα διαχρονικό ταξίδι που μας δηλώνει πως ο κόσμος μας έχει ακόμα δρόμο για την αλλαγή.

Το έργο είναι σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Θοδωρή Γκόγκου. Μια παράσταση βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Nikolai Gogol, ενός συγγραφέα που θεωρείται πατέρας του χρυσού αιώνα του ρώσικου πεζογραφικού ρεαλισμού.

Ένας υπαλληλάκος είναι ο ήρωας στο κορυφαίο διήγημα του Gogol που δημοσιεύτηκε το 1842. Το δικό του όνειρο: δε λαχταράει μια γυναίκα αλλά ένα πανωφόρι. Σ’ αυτό έχουν συγκεντρωθεί όλες του οι επιθυμίες, όλη του η αντίληψη για σπουδαιότητα, κοινωνική επιβολή. Μένει μέρες και νύχτες νηστικός, στερείται το κάθε τι και μαζεύει καπίκι καπίκι την αξία του! Το παλτό θα τον κάνει καλύτερο, πιο σημαντικό στην κοινωνία. Όμως το ίδιο παλτό θα τον στοιχειώσει.

Ο Μπιελίνσκι αναλύει με λαμπρή διορατικότητα και ακράτητο ενθουσιασμό την τέχνη του Gogol, που "από το τίποτα φτιάχνει το παν": "Τα διηγήματα του Gogol, τα χαρακτηρίζει η απλότητα του μύθου, το εθνικό τους χρώμα, η ακέρια τους αλήθεια της ζωής, η πρωτοτυπία τους και το κωμικό τους στοιχείο που τα εμψυχώνει, στοιχείο που πάντα νικάει το βαθύ αίσθημα της λύπης και απελπισίας. Όλες αυτές οι ιδιότητες έχουν μια κοινή πηγή: Ο Gogol είναι ποιητής, είναι ένας ποιητής της πραγματικής ζωής!". Ο Gogol στάθηκε ο πατέρας της ρωσικής πεζογραφίας, σίγουρα "πρώτος αυτός αντίκρισε με τόλμη και ειλικρίνεια τη ρώσικη πραγματικότητα", σίγουρα λίγοι συγγραφείς έχουν για το λαό τους τόση σημασία όσο εκείνος για την αφυπνιζόμενη Ρωσία.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος
Συγγραφέας: Nikolai Gogol
Διασκευή - Ερμηνεία: Θοδωρής Γκόγκος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σεμέλη Παπαοικονόμου
Σκηνικά - Φωτισμοί: Θοδωρής Γκόγκος
Φωτογραφίες: Χρήστος Γκλίβας
Μουσική Επιμέλεια: Σεμέλη Παπαοικονόμου
Σχεδιασμός Αφίσας: Σεμέλη Παπαοικονόμου

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (3)

Εισιτήρια

Κανονικό: €10
Μειωμένο: (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ, 65+) €8

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2023
art&life logo