Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Μικρό Αφιέρωμα στον Θωμά Παπαδοπεράκη

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Μικρό Αφιέρωμα στον Θωμά Παπαδοπεράκη

0.0
Περιγραφή
Με την έκθεση αυτή ης Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών παρουσιάζεται εκ νέου στους επισκέπτες το μεγαλύτερο μέρος της δωρεάς έργων του ζωγράφου Θωμά Παπαδοπεράκη στις Συλλογές Σύγχρονης Τέχνης της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών. Η συνολική δωρεά από την αδελφή του, εξέχουσα γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη, και τους αδελφούς του Γιώργο και Γιάννη Παπαδοπεράκη είχε συνθέσει μαζί με έργα ιδιωτών συλλεκτών και ζωγράφων της πόλης μας τον κορμό ενός ευρύτερου αφιερώματος στον ζωγράφο που είχε παρουσιαστεί στις Αίθουσες Περιοδικών Εκθέσεων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης το 2012.

Το Μικρό Αφιέρωμα στον Θωμά Παπαδοπεράκη αναπτύσσεται στο φουαγιέ του β΄ ορόφου σε συνθήκες φυσικού φωτισμού και αερισμού που καθιστούν ευχάριστη και ασφαλή την επίσκεψη ολιγομελών ομάδων. Στο ίδιο πνεύμα η ΕΚΙΜ και το Ιστορικό Μουσείο προγραμματίζουν την παρουσίαση ανάλογων δράσεων με κοινό παρανομαστή τόσο την ανάδειξη της Τέχνης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς όσο και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Τα επιλεγμένα έργα της περιοδικής έκθεσης του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης αποτυπώνουν το πολύμορφο ταλέντο του Θωμά Παπαδοπεράκη με τις χαρακτηριστικές τεχνικές και μελέτες του, με έμφαση στην ανθρώπινη μορφή, στις μαυρισμένες και φλου φιγούρες του.

Η τέχνη και οι ερμηνευτικές αναζητήσεις του Θωμά Παπαδοπεράκη αποτυπώνονται από σημαντικές προσωπικότητες της Τέχνης, αλλά και τον ίδιο τον καλλιτέχνη, στην έντυπη ελληνική έκδοση και στο e-book (στην αγγλική γλώσσα) της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, που έγινε το 2012 με επιμέλεια Κατερίνας Σχινά και την τυπογραφική φροντίδα της Κλαίρης Μιτσοτάκη. Την έκδοση προλογίζει η Ασπασία Παπαδοπεράκη. Η καλλιτεχνική φυσιογνωμία του ζωγράφου αναλύεται διεξοδικά από τον Ντένη Ζαχαρόπουλο στο εισαγωγικό του κείμενο με τίτλο "Ξυπνώντας με ένα ζωγραφικό έργο στα χέρια…". Φόρος τιμής στον Θωμά Παπαδοπεράκη. Πτυχές της ζωής και της καλλιτεχνικής διαδρομής του ζωγράφου μπορεί επίσης να αναζητήσει ο επισκέπτης στην ηλεκτρονική εφαρμογή της έκθεσης (οθόνη αφής).

Το ΙΜΚ παραμένει κλειστό:
1 Ιανουαρίου, 6 Ιανουαρίου (Θεοφάνεια), Καθαρά Δευτέρα, 28η Οκτωβρίου, 25η Μαρτίου, Κυριακή του Πάσχα, Δευτέρα του Πάσχα, Πρωτομαγιά, 11 Νοεμβρίου (Πολιούχου Αγίου Μηνά), 25 Δεκεμβρίου, 26 Δεκεμβρίου

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Ολόκληρο: € 7,50
Μειωμένο: Μαθητές, Φοιτητές και άτομα άνω των 65 ετών (με επίδειξη κάρτας):
€ 4,50

Ελεύθερη είσοδος: Παιδιά έως 12 ετών, άνεργοι (με επίδειξη κάρτας), φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης 

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo