Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Λέσχη Ανάγνωσης: Εφηβικό Βιβλίο ''Η Ανδριανή και ο κυνηγός''

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Λέσχη Ανάγνωσης: Εφηβικό Βιβλίο ''Η Ανδριανή και ο κυνηγός''

0.0
Περιγραφή
Τον Απρίλιο, η Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ, συνεχίζεται με συντονιστή τον δημιουργό κόμικς και μεταφραστή, Θανάση Πέτρου. Μεταξύ των έργων του, συγκαταλέγονται τα Γιαννούλης Χαλεπάς. Ο μύθος της νεοελληνικής γλυπτικής (σε σενάριο Δημήτρη Βανέλλη, Εκδόσεις Πατάκη, 2019), Γρα-Γρου (σε σενάριο Τάσου Ζαφειριάδη και Γιάννη Παλαβού, εκδ. Ίκαρος), Στη μάχη του Μαραθώνα (σε σενάριο Κατερίνας Σέρβη, Εκδόσεις Πατάκη, 2015).

Το βιβλίο που θα διαβάσουμε αυτόν τον μήνα μαζί είναι "Η Ανδριανή και ο κυνηγός" της Ελένης Δικαίου.

Κάθε μήνα, ο Συντονιστής της Λέσχης, Θανάσης Πέτρου, δίνει το σύνθημα, ανακοινώνοντας το βιβλίο που θα διαβάσουμε όλοι μαζί τις επόμενες εβδομάδες. Στο τέλος του μήνα, με αφετηρία το βιβλίο που διαβάσαμε, ανταλλάζουμε σκέψεις, εντυπώσεις, συναισθήματα και ανησυχίες.

"Αν είχα πετύχει στις πανελλαδικές… Δεν ήταν τίμιο να χρεώσω τη δική μου αποτυχία στους καβγάδες των γονιών".
Η Ανδριανή δεν καταφέρνει να περάσει στις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ιατρική. Κόρη και εγγονή γιατρών, μεγαλώνει με την προσδοκία να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση, η ίδια όμως σιχαίνεται τα εργαστήρια και τα νεκροτομεία, αλλά δεν το ομολογεί.
Μια οικογένεια που κατρακυλάει στα τάρταρα μέσα από συνεχείς εντάσεις και καβγάδες, με έναν πατέρα που μετακομίζει στη Σουηδία για να βρει ένα καλύτερο μέλλον, αδιαφορώντας για το τι αφήνει πίσω του.
Η λύση που βρίσκει η μητέρα της Ανδριανής στο οικονομικό τους αδιέξοδο φαντάζει εξωπραγματική: ξεπουλάει σε χρόνο-ρεκόρ την πατρική της περιουσία και αγοράζει ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στο βουνό. Μια πενηντάχρονη γυναίκα που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή της, θέλει ξαφνικά να γίνει επιχειρηματίας.
Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, που όμως δεν υπάρχει σε κανέναν ταξιδιωτικό οδηγό, μητέρα και κόρη πρέπει να διαχειριστούν μια νέα, άγνωστη ζωή, σε μια περιοχή με βαριά ιστορία από την περίοδο του πολέμου και της γερμανικής κατοχής.

Συνάντηση μέσω Ζoom

Για παιδία 12-16 ετών

Έως 30 συμμετοχές

Για τη συμμετοχή στη Λέσχη είναι απαραίτητο όσοι και όσες κρατούν θέση να έχουν διαβάσει το βιβλίο του μήνα (έστω, το μισό!).

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή 

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo