Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Ομιλία από την Ρένα Λουτζάκη "Όλες του γάμου οι χαρές"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Ομιλία από την Ρένα Λουτζάκη "Όλες του γάμου οι χαρές"

0.0
Περιγραφή
Στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου "Κανάρη 4" θα πραγματοποιηθεί ομιλία της Ρένας Λουτζάκη, Ανθρωπολόγου του χορού, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο "Όλες του γάμου οι χαρές" με δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Η ομιλία, που έχει θέμα τους χορούς του γάμου, συνδιοργανώνεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος - ΒΙΟΧΑΛΚΟ και το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου με αφορμή την συνεργασία τους στην έκθεση "Νύφες- Παράδοση και μόδα στην Ελλάδα" που φιλοξενείται στο Στασινοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο (κτίριο Β) στο Στάδιο Τεγέας στην Αρκαδία (μέχρι και την Παρασκευή 24/2/2023).

Η τελετουργία του γάμου είναι μια σειρά από χορευτικές πράξεις με συμβολικό χαρακτήρα, εκτελεσμένες σύμφωνα με ένα ορισμένο τυπικό ως προς το φύλο και την ηλικία των συμμετεχόντων και γιορτάζονται ποικιλόμορφα στις διάφορες κοινότητες στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερα, ο χορός της νύφης αποβλέπει στη γονιμότητα και συνδέεται με την αντίληψη ότι η νύφη/γυναίκα εγκαταλείπει την παιδικότητά της και εισέρχεται στην ομάδα των παντρεμένων για να γίνει σύζυγος και μητέρα.

Σύνδεσμος παρακολούθησης Zoom εδώ. 

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2023
art&life logo