Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Online έκθεση Αλέξανδρου Μαγκανιώτη "Σε τέλεια ακινησία"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Online έκθεση Αλέξανδρου Μαγκανιώτη "Σε τέλεια ακινησία"

0.0
Περιγραφή
Μπορεί η τέχνη να χρησιμοποιηθεί ως μηχανισμός πρόβλεψης του μέλλοντος;

Καθώς η ιστορία αδιαμφισβήτητα επαναλαμβάνεται, η τέχνη του Aλέξανδρου Μαγκανιώτη, με έντονο το στοιχείο της ανασκόπησης στο παρελθόν, ξετυλίγει ένα προφητικό πάπυρο μπροστά στα μάτια του συνειδητοποιημένου θεατή.

Σε απόλυτη ακινησία, ο καλλιτέχνης στέκεται, καθώς ρίχνει το βλέμμα του πάνω στα συμβάντα του παρελθόντος και του παρόντος, τιθασεύοντας και τελικώς διοχετεύοντας τον Χρόνο στη δουλειά του. Ο Αλέξανδρος Μαγκανιώτης έχει έναν δικό του μοναδικό τρόπο να συγχωνεύει περιβάλλοντα και φιγούρες από διαφορετικές εποχές, μεταβαίνοντας από τη προσωπική και υπαρξιακή αναζήτηση σε μια διεθνής και άχρονη – διαχρονική προοπτική. Στη τέχνη του, η ιστορία και η επικαιρότητα μπερδεύονται στα κλαριά του δικού του "είναι". Ο Μαγκανιώτης ενσωματώνει στη δουλειά του ετερόκλητα στοιχεία όπως μια παλιά οικογενειακή φωτογραφία, ένα απόσπασμα λογοτεχνίας ή αρχαίους Ελληνικούς μύθους, φύλλα από τις τελευταίες εφημερίδες.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα για τα παραπάνω αποτελούν τα έργα "All United: stop killing us" όπου ένα εικονικό στιγμιότυπο από τη μοντέρνα Ελληνική ιστορία συναντάει το αντι-ρατσιστικό κίνημα "Black lives matter", το έργο As Much as You Can" όπου η αυταπάτη του ανθρώπινου μεγαλείου συνδυάζεται με αναφορές σε θεωρίες συνωμοσίας περί τον Covid19, με ένα ποίημα του Καβάφη πάνω στην ανθρώπινη τιμή και ένα Βαυαρικό παλάτι το οποίο υιοθετήθηκε μετέπειτα ως σύμβολο της Disney. Επιλέγοντας να εντάσσει επικές φριγούρες όπως και μνημειώδη κτίρια στις συνθέσεις του, ο εικαστικός συχνά σχολιάζει την ανθρώπινη μεγαλομανία, πιθανώς παίρνοντας τον ρόλο του προφήτη. Καθώς η ιστορία αδιαμφισβήτητα επαναλαμβάνεται, η τέχνη του Μαγκανιώτη, η οποία έχει έντονο το στοιχείο της ανασκόπησης του παρελθόντος, ξετυλίγει ένα προφητικό πάπυρο μπροστά στα μάτια του συνειδητοποιημένου θεατή.

Δείτε την έκθεση εδώ.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021