Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
(C)ART&LIFE 2020
A
Μουσική

"TratSik Project: Κυπριακή μουσική δωματίου" με το TratSik String Quartet

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
κουαρτέτο. (Μουσική)
κουαρτέτο. (Μουσική)
Παραδοσιακή Μουσική

"TratSik Project: Κυπριακή μουσική δωματίου" με το TratSik String Quartet

0.0
Περιγραφή
Το Σπίτι της Κύπρου με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας διοργανώνει, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 19:00, στον χώρο του, τη Μουσική Εκδήλωση, "TratSik Project: Κυπριακή μουσική δωματίου" από το TratSik String Quartet.

Συμμετέχουν:
Γιώργος Χατζηγεωργίου, βιολί
Σπύρος Σπύρου, βιολί
Νικόλας Ευθυμίου, βιόλα
Δώρος Ζήσιμος, βιολοντσέλο

Συνθέτες:
Αλέξανδρος Ντάρνα, Άντης Σκορδής, Αντρέας Παπαπέτρου, Άρης Αντωνιάδης, Δημήτρης Τσούκας και Σταύρος Χόπλαρος.

Το όλο project έχει ως ιδέα του το πάντρεμα της κυπριακής παραδοσιακής μουσικής με το κλασικό κουαρτέτο εγχόρδων. Η καινοτομία του εγχειρήματος έγκειται στο ό,τι τα έργα έχουν ως αφετηρία τους την κυπριακή παραδοσιακή μουσική αλλά ο ήχος, η μουσική γλώσσα και οι τεχνικές παιξίματος έχουν την αισθητική της σύγχρονης μουσικής δωματίου.

Τα έργα που παρουσιάζει το TratSik String Quartet γράφονται κατά παραγγελία και αποκλειστικά για το συγκεκριμένο Κουαρτέτο. Για τη δημιουργία των συνθέσεων χρησιμοποιήθηκε υλικό από την παραδοσιακή μουσική της Κύπρου το οποίο οι συνθέτες επεξεργάστηκαν ώστε το τελικό προϊόν να αποτελεί ένα νέο αυτόνομο μουσικό έργο. Έτσι, ενώ οι μελωδίες των παραδοσιακών σκοπών παραμένουν αναλλοίωτες και ευδιάκριτες οι συνθέτες πειραματίζονται με τους ρυθμούς, την αρμονία, τη φόρμα, το ηχόχρωμα και τις τεχνικές παιξίματος δημιουργώντας ένα ευφάνταστο μουσικό αποτέλεσμα. Η φρεσκάδα, ο ενθουσιασμός και η εξωστρέφεια αποτελούν κύρια χαρακτηριστικά του Κουαρτέτου. Τις συναυλίες του TratSik String Quartet μπορούν να τις απολαύσουν εξίσου το φιλόμουσο κοινό της μουσικής δωματίου αλλά και οι λάτρεις της Κυπριακής παραδοσιακής μουσικής.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώ.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo